Cesc Gelabert, Jesús Rubio Gamo o Mal Pelo, a la tercera temporada del podcast ‘Cafè Müller – Parlem de dansa’

La nova temporada ve carregada de novetats, ja que alguns episodis es publicaran també en vídeo i alguns capítols es gravaran a instituts empordanesos amb la participació de l’alumnat de batxillerat artístic. 

La cooperativa Agitart estrena aquest mes de juliol la tercera temporada de Cafè Müller – Parlem de dansa, el podcast que vol visibilitar  aquesta disciplina artística en el seu vessant teòric i reflexiu a través de nous suports tecnològics. Després de l’èxit de les primeres dues temporades, l’entitat gironina publicarà en les properes setmanes deu nous capítols que ofereixen eines per aprofundir en la dansa i les arts escèniques a través de la reflexió i el pensament. 

Aquesta tercera temporada ve carregada de novetats. Alguns dels nous capítols es publicaran també en vídeo a diverses plataformes, amb la voluntat de diversificar el format i ampliar la seva audiència. Una altra de les millores d’aquesta nova temporada és la gravació de diversos episodis a instituts de l’Empordà amb la participació de l’alumnat de batxillerat artístic. 

La llibertat a través de l’estructura, Transmissions o Ballar en bona companyia són alguns dels títols de les píndoles que s’emetran pròximament. La iniciativa compta principalment amb la participació de creadores nacionals i internacionals de prestigi, com ara Cesc Gelabert, Jesús Rubio Gamo, Arantza López Medina o Mal Pelo, entre altres. 

Els nous capítols i els de les dues primeres temporades es poden escoltar a través de diverses plataformes, com ara Google Podcast, Apple Podcast o Spotify. Aquests continguts s’afegeixen a les iniciatives desenvolupades fins ara amb el projecte Parlem de dansa que s’ha articulat a través de píndoles informatives a Ràdio Vilafant; d’articles, entrevistes i crítiques de dansa als setmanaris Empordà i Hora Nova, i d’un cicle de xerrades presencials amb artistes catalans que tenen lloc al centre cultural La Cate de Figueres. 

Els objectius principals de la iniciativa són crear públic i interès per la dansa; difondre aquesta disciplina artística des d’un vessant reflexiu i analític; conèixer els i les creadores de les comarques gironines i en especial de l’Empordà, i generar sensibilitat per la dansa i les arts escèniques. 

El programa està impulsat per Agitart, sota la direcció i coordinació d’Azucena Moya, artista que desenvolupa el seu treball entorn la dansa, la poesia i la reflexió de les arts escèniques. La iniciativa compta amb el suport de l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC) i de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya a través del programa Carretera i Dansa: Ajuts de Dansa Aplicada. 

CONTINGUTS

Roger Fernández Cifuentes

Nascut a Figueres l’any 1990, Roger és graduat de l’Institut del Teatre (Barcelona) i exmembre de VERVE (Companyia de Postgrau de la Northern School of Contemporary Dance, Leeds). Ha treballat amb una varietat de coreògrafs internacionals, entre ells Ben Wright, Frauke Requardt, Angus Balbernie, James Wilton, Matthew Robinson i Jessica Kennedy. Com a coreògraf, ha estat guardonat amb diversos premis coreogràfics. Des de la seva formació, ha estat creant peces per la AGITART incloent ‘Life’, ‘ADaliN ’, ‘Pandora ’i ‘Sand’, que han realitzat gires a escala nacional i internacional a Espanya, Bèlgica i el Regne Unit. L’any 2015, va ser seleccionat per participar en un programa de coreògrafs emergents, Exit Visa, a The Place, Londres.  

Des del 2013 està al capdavant d’AGITART com a responsable de continguts del Festival Figueres es MOU i de la resta de projectes de la cooperativa.  

L’any 2021 començar a treballar a l’àrea de continguts  i educatius del Mercat de les Flors de Barcelona. 

COORDINACIÓ I PRODUCCIÓ

Georgina Aviés Sarrias

Nascuda a Barcelona l’any 1994, Georgina es gradua a l’Institut del Teatre en l’especialitat de Dansa Contemporània l’any 2012 i posteriorment és membre del Ballet Junior de Genève sota la direcció artística de Sean Wood i Patrice Delay fins a l’any 2014. L’any 2019/20 cursa el Postgrau en Gestió i Producció d’Espectacles i Festivals de la Universitat de Barcelona IL3. 

Georgina ha treballat amb coreògrafs internacionals com, Barak Marshall, Andonis Foniadakis, Yann Marussich, Marina Mascarell i Ioannis Mandafounis, entre d’altres. Des de l’any 2018 forma part de la companyia Silver Drops Dansa, amb qui col·labora com a ballarina en els seus espectacles TERRA(2021) i Silver Drops (2018). L’any 2020 inicia col·laboració amb la companyia de Projecte Ingenu, dirigida per Marc Chornet com a ballarina en el seu espectacle “La Ruta de la Palta” coproduïda pel Grec Festival i estrenada dins del marc de Grec a Grec. L’any 2021 realitza tasques d’assistència de direcció i assessoria de moviment amb l’espectacle “Bodas de Sangre” estrenada a la Mostra d’Igualada 2021. El Setembre de 2022 estrena la nova producció multidisciplinar de la companyia “El dia que va morir l’últim panda” a Fira Tàrrega.  

Georgina forma part d’AGITART des de l’any 2014, entitat dinamitzadora de la dansa amb  seu a Figueres. Lidera tallers de dansa i moviment a escoles de primària de màxima complexitat i a centres educatius de secundària de la comarca de l’Alt Empordà. 

En l’àmbit de la gestió cultural, és responsable de la coordinació i la producció dels projectes d’AGITART, produint el festival de dansa i moviment al carrer, Figueres es MOU, el projecte educatiu COSMOU i el projecte de reflexió al voltant la dansa Parlem de Dansa – Cafè Müller. 

Director Workshops Professionals i Assessorament Artístic

Gianluca Vicentini

Originari d’Itàlia, en Gianluca és el Director dels Workshops i Assessor Artístic d’AGITART.

En Gianluca ha treballat a la Northern School of Contemporary Dance a Leeds com a Director Artístic de VERVE i ha estat el Cap de Desenvolupament Professional.

Sota la seva direcció, la companyia ha treballat amb coreògrafs internacionals com ara Lea Anderson, Anton Lachky, Akram Khan, Kerry Nicholls, Ben Wright, Theo Clinkard, Luca Silvestrini i Efrosini Protopapa, fent extensa gira per Europa.

Al mateix temps que dirigia el Riley Theatre, en Gianluca va establir “Connections”, un pla de desenvolupament artístic professional i d’alt rendiment d’un any de durada. Aquest va incloure “Northern Connections”, programa específicament dissenyat per artistes emergents amb seu al nord d’Anglaterra. També ha estat involucrat en una col·laboració amb l’Institut Henry Moore i Tino Sehgal per a la recreació de “Kiss”.

Abans de traslladar-se a Leeds, en Gianluca va ser l’Assitent de Direcció Artística de Iceland Dance Company i va col·laborar com a Director d’Assaig per Carte Blanche. També va ser Director Artístic de Spiral Dansflokkur, una companyia de joves ballarins amb seu a Islàndia.

En Gianluca aporta la Direcció Artística a artistes independents, programant i treballant a nivell internacional a través de la indústria de la dansa, així com també dirigint i donant-los suport.