El festival de dansa i arts en moviment tanca la seva vuitena edició amb un balanç positiu tant pel nombre d’espectadors com per l’alt nivell de les propostes programades.
Les limitacions d’aforament per la COVID-19 han provocat que algunes funcions registrin llistes d’espera amb més d’un centenar d’espectadors.
Figueres es MOU ha celebrat amb èxit la seva vuitena edició que ha tingut lloc des de dijous passat i fins aquest diumenge, amb una quinzena d’espectacles que s’han celebrat a diversos espais de la capital empordanesa. El festival ha exhaurit totes les entrades de les diverses propostes artístiques programades. De fet, les limitacions d’aforament provocades per la COVID-19 han impedit que molts espectadors poguessin assistir als espectacles. Algunes sessions han registrat llistes d’espera que superaven el centenar de persones. En total, el festival ha registrat l’assistència de més d’un miler d’espectadors.
Entre els espectacles programats, destaca l’actuació de la companyia francesa Bivouak que va representar la proposta ‘Perceptions’ al Parc Bosc i que va rebre una llarga ovació dels espectadors que van quedar bocabadats amb l’espectacular escenografia que es desenvolupa en una gran estructura en constant moviment.
Cal destacar també els espetacles que han tingut lloc al Castell de Sant Ferran, especialment la proposta dels barcelonins Haa Collective que van estrenar en format site speficic la seva peça ‘Picadero’. I també les mostres de treball que van tenir diumenge al vespre amb les actuacions d’Amer Kabanni, Tres Tristes Tios i Miquel Barcelona que han realitzat residències a la fortalesa durant aquesta setmana per preparar els seus nous espectacles que s’estrenaran en alguns dels festivals més prestigiosos del nostre país l’any vinent.
Justament, l’organització del Figueres es MOU valora especialment el bon resultat de les residències que diverses companyies han realitzat al llarg de la setmana del festival al Castell de Sant Ferran. Aquesta era una de les principals novetats d’aquesta edició, ja que el festival, per primera vegada, ha posat en marxa un programa de suport a la creació contemporània de dansa, un dels objectius transversals que vol fomentar l’esdeveniment cultural.
Organitzat per l’Associació Agitart, el festival vol mantenir i reforçar la seva aposta per apropar el llenguatge de la dansa i el moviment a la ciutadania a través de la programació, la formació, la sensibilització i el suport a diversos projectes vinculats al món de la dansa.