Figueres es mou exhaureix les entrades de la quinzena d’espectacles programats

El festival de dansa i arts en moviment tanca la seva vuitena edició amb un balanç positiu tant pel nombre d’espectadors com per l’alt nivell de les propostes programades.

Les limitacions d’aforament per la COVID-19 han provocat que algunes funcions registrin llistes d’espera amb més d’un centenar d’espectadors.

Figueres es MOU ha celebrat amb èxit la seva vuitena edició que ha tingut lloc des de dijous passat i fins aquest diumenge, amb una quinzena d’espectacles que s’han celebrat a diversos espais de la capital empordanesa. El festival ha exhaurit totes les entrades de les diverses propostes artístiques programades. De fet, les limitacions d’aforament provocades per la COVID-19 han impedit que molts espectadors poguessin assistir als espectacles. Algunes sessions han registrat llistes d’espera que superaven el centenar de persones. En total, el festival ha registrat l’assistència de més d’un miler d’espectadors.

Entre els espectacles programats, destaca l’actuació de la companyia francesa Bivouak que va representar la proposta ‘Perceptions’ al Parc Bosc i que va rebre una llarga ovació dels espectadors que van quedar bocabadats amb l’espectacular escenografia que es desenvolupa en una gran estructura en constant moviment.
Cal destacar també els espetacles que han tingut lloc al Castell de Sant Ferran, especialment la proposta dels barcelonins Haa Collective que van estrenar en format site speficic la seva peça ‘Picadero’. I també les mostres de treball que van tenir diumenge al vespre amb les actuacions d’Amer Kabanni, Tres Tristes Tios i Miquel Barcelona que han realitzat residències a la fortalesa durant aquesta setmana per preparar els seus nous espectacles que s’estrenaran en alguns dels festivals més prestigiosos del nostre país l’any vinent.

Justament, l’organització del Figueres es MOU valora especialment el bon resultat de les residències que diverses companyies han realitzat al llarg de la setmana del festival al Castell de Sant Ferran. Aquesta era una de les principals novetats d’aquesta edició, ja que el festival, per primera vegada, ha posat en marxa un programa de suport a la creació contemporània de dansa, un dels objectius transversals que vol fomentar l’esdeveniment cultural.

Organitzat per l’Associació Agitart, el festival vol mantenir i reforçar la seva aposta per apropar el llenguatge de la dansa i el moviment a la ciutadania a través de la programació, la formació, la sensibilització i el suport a diversos projectes vinculats al món de la dansa.

 

CONTINGUTS

Roger Fernández Cifuentes

Nascut a Figueres l’any 1990, Roger és graduat de l’Institut del Teatre (Barcelona) i exmembre de VERVE (Companyia de Postgrau de la Northern School of Contemporary Dance, Leeds). Ha treballat amb una varietat de coreògrafs internacionals, entre ells Ben Wright, Frauke Requardt, Angus Balbernie, James Wilton, Matthew Robinson i Jessica Kennedy. Com a coreògraf, ha estat guardonat amb diversos premis coreogràfics. Des de la seva formació, ha estat creant peces per la AGITART incloent ‘Life’, ‘ADaliN ’, ‘Pandora ’i ‘Sand’, que han realitzat gires a escala nacional i internacional a Espanya, Bèlgica i el Regne Unit. L’any 2015, va ser seleccionat per participar en un programa de coreògrafs emergents, Exit Visa, a The Place, Londres.  

Des del 2013 està al capdavant d’AGITART com a responsable de continguts del Festival Figueres es MOU i de la resta de projectes de la cooperativa.  

L’any 2021 començar a treballar a l’àrea de continguts  i educatius del Mercat de les Flors de Barcelona. 

COORDINACIÓ I PRODUCCIÓ

Georgina Aviés Sarrias

Nascuda a Barcelona l’any 1994, Georgina es gradua a l’Institut del Teatre en l’especialitat de Dansa Contemporània l’any 2012 i posteriorment és membre del Ballet Junior de Genève sota la direcció artística de Sean Wood i Patrice Delay fins a l’any 2014. L’any 2019/20 cursa el Postgrau en Gestió i Producció d’Espectacles i Festivals de la Universitat de Barcelona IL3. 

Georgina ha treballat amb coreògrafs internacionals com, Barak Marshall, Andonis Foniadakis, Yann Marussich, Marina Mascarell i Ioannis Mandafounis, entre d’altres. Des de l’any 2018 forma part de la companyia Silver Drops Dansa, amb qui col·labora com a ballarina en els seus espectacles TERRA(2021) i Silver Drops (2018). L’any 2020 inicia col·laboració amb la companyia de Projecte Ingenu, dirigida per Marc Chornet com a ballarina en el seu espectacle “La Ruta de la Palta” coproduïda pel Grec Festival i estrenada dins del marc de Grec a Grec. L’any 2021 realitza tasques d’assistència de direcció i assessoria de moviment amb l’espectacle “Bodas de Sangre” estrenada a la Mostra d’Igualada 2021. El Setembre de 2022 estrena la nova producció multidisciplinar de la companyia “El dia que va morir l’últim panda” a Fira Tàrrega.  

Georgina forma part d’AGITART des de l’any 2014, entitat dinamitzadora de la dansa amb  seu a Figueres. Lidera tallers de dansa i moviment a escoles de primària de màxima complexitat i a centres educatius de secundària de la comarca de l’Alt Empordà. 

En l’àmbit de la gestió cultural, és responsable de la coordinació i la producció dels projectes d’AGITART, produint el festival de dansa i moviment al carrer, Figueres es MOU, el projecte educatiu COSMOU i el projecte de reflexió al voltant la dansa Parlem de Dansa – Cafè Müller. 

Director Workshops Professionals i Assessorament Artístic

Gianluca Vicentini

Originari d’Itàlia, en Gianluca és el Director dels Workshops i Assessor Artístic d’AGITART.

En Gianluca ha treballat a la Northern School of Contemporary Dance a Leeds com a Director Artístic de VERVE i ha estat el Cap de Desenvolupament Professional.

Sota la seva direcció, la companyia ha treballat amb coreògrafs internacionals com ara Lea Anderson, Anton Lachky, Akram Khan, Kerry Nicholls, Ben Wright, Theo Clinkard, Luca Silvestrini i Efrosini Protopapa, fent extensa gira per Europa.

Al mateix temps que dirigia el Riley Theatre, en Gianluca va establir “Connections”, un pla de desenvolupament artístic professional i d’alt rendiment d’un any de durada. Aquest va incloure “Northern Connections”, programa específicament dissenyat per artistes emergents amb seu al nord d’Anglaterra. També ha estat involucrat en una col·laboració amb l’Institut Henry Moore i Tino Sehgal per a la recreació de “Kiss”.

Abans de traslladar-se a Leeds, en Gianluca va ser l’Assitent de Direcció Artística de Iceland Dance Company i va col·laborar com a Director d’Assaig per Carte Blanche. També va ser Director Artístic de Spiral Dansflokkur, una companyia de joves ballarins amb seu a Islàndia.

En Gianluca aporta la Direcció Artística a artistes independents, programant i treballant a nivell internacional a través de la indústria de la dansa, així com també dirigint i donant-los suport.