Figueres es mou exhaureix les entrades de la quinzena d’espectacles programats

El festival de dansa i arts en moviment tanca la seva vuitena edició amb un balanç positiu tant pel nombre d’espectadors com per l’alt nivell de les propostes programades.

Les limitacions d’aforament per la COVID-19 han provocat que algunes funcions registrin llistes d’espera amb més d’un centenar d’espectadors.

Figueres es MOU ha celebrat amb èxit la seva vuitena edició que ha tingut lloc des de dijous passat i fins aquest diumenge, amb una quinzena d’espectacles que s’han celebrat a diversos espais de la capital empordanesa. El festival ha exhaurit totes les entrades de les diverses propostes artístiques programades. De fet, les limitacions d’aforament provocades per la COVID-19 han impedit que molts espectadors poguessin assistir als espectacles. Algunes sessions han registrat llistes d’espera que superaven el centenar de persones. En total, el festival ha registrat l’assistència de més d’un miler d’espectadors.

Entre els espectacles programats, destaca l’actuació de la companyia francesa Bivouak que va representar la proposta ‘Perceptions’ al Parc Bosc i que va rebre una llarga ovació dels espectadors que van quedar bocabadats amb l’espectacular escenografia que es desenvolupa en una gran estructura en constant moviment.
Cal destacar també els espetacles que han tingut lloc al Castell de Sant Ferran, especialment la proposta dels barcelonins Haa Collective que van estrenar en format site speficic la seva peça ‘Picadero’. I també les mostres de treball que van tenir diumenge al vespre amb les actuacions d’Amer Kabanni, Tres Tristes Tios i Miquel Barcelona que han realitzat residències a la fortalesa durant aquesta setmana per preparar els seus nous espectacles que s’estrenaran en alguns dels festivals més prestigiosos del nostre país l’any vinent.

Justament, l’organització del Figueres es MOU valora especialment el bon resultat de les residències que diverses companyies han realitzat al llarg de la setmana del festival al Castell de Sant Ferran. Aquesta era una de les principals novetats d’aquesta edició, ja que el festival, per primera vegada, ha posat en marxa un programa de suport a la creació contemporània de dansa, un dels objectius transversals que vol fomentar l’esdeveniment cultural.

Organitzat per l’Associació Agitart, el festival vol mantenir i reforçar la seva aposta per apropar el llenguatge de la dansa i el moviment a la ciutadania a través de la programació, la formació, la sensibilització i el suport a diversos projectes vinculats al món de la dansa.

 

Fundador i Director

Roger Fernández Cifuentes

Originari de Figueres (Espanya), Roger és el fundador i director d’AGITART.

Graduat a l’Institut del Teatre (Barcelona) i exmembre de VERVE (Companyia de Postgrau de la Northern School of Contemporary Dance, Leeds), Roger ha treballat amb una varietat de coreògrafs internacionals, entre ells Ben Wright, Frauke Requardt, Angus Balbernie, James Wilton, Matthew Robinson i Jessica Kennedy.

Com a coreògraf emergent, Roger ha estat guardonat amb diversos premis coreogràfics entre ells el primer premi en el Concurs Internacional de Dansa de Riba-Roja, al Concurs Internacional Ciutat de Barcelona de 2012, i el premi del públic al Certamen Coreogràfic de Sabadell. Des de la seva formació, ha estat creant peces per la Companyia AGITART incloent “Life”, “ADaliN”, “Pandora” i “Sand”, que han realitzat gires a escala nacional i internacional a Espanya, Bèlgica i el Regne Unit. L’any 2015, Roger va ser seleccionat per participar en un programa de coreògrafs emergents, Exit Visa, a The Place, Londres.

Paral·lelament a la seva tasca com a codirector, mestre, coreògraf i programador amb AGITART, Roger continua treballant professionalment com a ballarí i coreògraf per a altres projectes.

Producció

Georgina Aviés Sarrias

Nascuda a Barcelona el 1994, Georgina és cap de producció del festival Figueres es MOU.

Georgina és graduada a l’Institut del Teatre en l’especialitat de dansa Contemporània l’any 2012 i posteriorment és membre del Ballet Junior de Geneve sota la direcció artística de Sean Wood i Patrice Delay fins a l’any 2014.

Georgina ha treballat amb coreògrafs internacionals com, Barak Marshall, Andonis Foniadakis, Yann Marussich, Marina Mascarell i Ioannis Mandafounis, entre d’altres.

Com a ballarina Georgina forma part d’Habemus Corpus Dance Company amb peces com TEEN TIME GONE (2016) i AIRE (2017), estrenada dins de la programació del Festival Grec de Barcelona. També des de l’any 2016 és intèrpret a la companyia Addaura Teatre Visual dirigida per Teia Moner, on ha participat en diverses produccions.

Georgina forma part d’AGITART des de l’any 2014 liderant tallers de moviment dins del projecte AGITART educa, impartint tallers regulars a escoles primàries dins del projecte de planters de Conarte Internacional, entre d’altres projectes.

Director Workshops Professionals i Assessorament Artístic

Gianluca Vicentini

Originari d’Itàlia, en Gianluca és el Director dels Workshops i Assessor Artístic d’AGITART.

En Gianluca ha treballat a la Northern School of Contemporary Dance a Leeds com a Director Artístic de VERVE i ha estat el Cap de Desenvolupament Professional.

Sota la seva direcció, la companyia ha treballat amb coreògrafs internacionals com ara Lea Anderson, Anton Lachky, Akram Khan, Kerry Nicholls, Ben Wright, Theo Clinkard, Luca Silvestrini i Efrosini Protopapa, fent extensa gira per Europa.

Al mateix temps que dirigia el Riley Theatre, en Gianluca va establir “Connections”, un pla de desenvolupament artístic professional i d’alt rendiment d’un any de durada. Aquest va incloure “Northern Connections”, programa específicament dissenyat per artistes emergents amb seu al nord d’Anglaterra. També ha estat involucrat en una col·laboració amb l’Institut Henry Moore i Tino Sehgal per a la recreació de “Kiss”.

Abans de traslladar-se a Leeds, en Gianluca va ser l’Assitent de Direcció Artística de Iceland Dance Company i va col·laborar com a Director d’Assaig per Carte Blanche. També va ser Director Artístic de Spiral Dansflokkur, una companyia de joves ballarins amb seu a Islàndia.

En Gianluca aporta la Direcció Artística a artistes independents, programant i treballant a nivell internacional a través de la indústria de la dansa, així com també dirigint i donant-los suport.